ΣΕΞ

Γιατί δεν πρέπει να στείλεις μήνυμα μετά το πρώτο ραντεβού; – Έρωτας και Σχέσεις

Γιατί δεν πρέπει να στείλεις μήνυμα μετά το πρώτο ραντεβού; - Έρωτας και Σχέσεις


Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αυτό που θα κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού. Όλες έχουμε περάσει πολλές ώρες κοιτώντας το κινητό μας μήπως έρθει κάποια ειδοποίηση σε ένα από τα δεκάδες messaging apps που έχουμε πια- κάπου εδώ να αναφέρω πόσο εξουθενωτικό είναι να περιμένεις μήνυμα από κάποιον αλλά να μην ξέρεις πού θα σου στειλει. #dramabutton

Βγήκες λοιπόν με αυτόν που σου άρεσε αλλά τώρα δεν ξέρεις αν πρέπει να του στείλεις πρώτη ή να περιμένεις να κάνει εκείνος το πρώτο βήμα. Αρχικά πάρε μια ανάσα και σταμάτα να υπερ- αναλύεις την κατάσταση, επίσης κλείσε το κινητό (ή έστω το wifi) και μην πιάσεις κουβέντα μαζί του. Γιατί; Γιατί πολύ απλά την επόμενη φορά που θα βρεθείτε δεν θα έχετε τι να πείτε- ή έστω θα δυσκολευτείτε να βρείτε θέματα για συζήτηση αν τα έχετε εξαντλήσει όλα στο texting.

Το texting μπορεί να είναι πιο άνετο γιατί έχεις χρόνο να σκεφτείς τις απαντήσεις σου αλλά μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά και να καταστρέψει τη μαγεία της σχέσης που ξεκινάει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάτε καθόλου, απλά να λέτε τα απαραίτητα!

Τα πρώτα ραντεβού είναι ά β ο λ α και πολλοί θα θέλαμε να τα αποφύγουμε κυρίως γιατί μας αγχώνει το γεγονός ότι πρέπει να είμαστε αστείοι, κουλ, να συζητάμε ωραία και ενδιαφέροντα θέματα και να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις.
Για να πας προετοιμασμένη στο επόμενο πρώτο σου ραντεβού, ετοιμάσαμε μια λίστα με όλα αυτά που πρέπει να ρωτάς πάντα τον χ, ψ άνθρωπο που έχεις απέναντί σου- σύμφωνα πάντα με συμβούλους σχέσεων.

1. Πώς είναι η σχέση σου με τους γονείς σου;
Όλα ξεκινάνε από τους γονείς μας οπότε αν μάθεις ποια είναι η σχέση του ατόμου που έχεις απέναντί σου με τους γονείς του θα μπορέσεις να καταλάβεις κάποια πράγματα για την ψυχοσύνθεσή του και το πως χειρίζεται τις προσωπικές σχέσεις.

2. Τι σε ξενερώνει στον άλλον;
Μπορεί να φαίνεται πολύ επιφανειακή ερώτηση και ίσως περιττή ωστόσο θα σου αποκαλύψει σημαντικές λεπτομέρειες για το τι ανέχεται και τι όχι. Αν π.χ σου απαντήσει ότι δεν αντέχει τις γυναίκες που καπνίζουν και εσύ καπνίζεις ε, τότε ξέρεις αν αξίζει να επενδύσεις σε επόμενο ραντεβού ή όχι (μάλλον όχι).

3. Τι θέλεις από μια σχέση;
Οκ, αυτή η ερώτηση είναι αρκετά προσωπική και η αλήθεια είναι ότι ενδέχεται να μην πάρεις μια σαφή απάντηση (γιατί ποιος ξέρει πραγματικά τι θέλει) αλλά είναι ένας τρόπος να ξεκινήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

4. Είσαι σε φάση που κάνεις απλά dating;
Πάντα είναι καλό να ξέρεις αν είσαι στο ίδιο μήκος κύματος με τον άλλον- όχι τίποτα άλλο θα γλιτώσεις αρκετές εργατοώρες ανάλυσης με τις κολλητές σου.

5. Πώς διασκεδάζεις;
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τι θεωρεί διασκεδαστικό ο άνθρωπος που σου αρέσει γιατί έτσι μπορείς να δεις αν έχει μέλλον η σχέση σας. Φαντάσου μόνο πόσο καλά θα πάει η σχέση αν εκείνος είναι σπιτόγατος και προτιμάει να αράξετε σπίτι με ταινία και φαγητό και εσύ θέλεις να βγαίνεις σχεδόν κάθε μέρα και να γυρίζετε σε εκθέσεις και event.

6. Τι σε κάνει πραγματικά χαρούμενο;
Αυτή η φαινομενικά αθώα και εύκολη ερώτηση είναι πολύ σημαντική και αρκετά σοβαρή και μπορεί να οδηγήσει επίσης σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα σου αποκαλύψει τις ηθικές αξίες του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου.

7. Για ποια πράγματα είσαι περήφανος;
Εντάξει, σχεδόν κανείς δεν κάνει μια τέτοια ερώτηση γιατί είναι λίγο άβολη ωστόσο αν την κάνεις στον άλλον θα καταφέρεις να μάθεις αρκετά για τον χαρακτήρα του- αν π.χ νιώθει περήφανος για το σκορ στο Candy Crush εχμ, τότε ξέρεις περίπου τι να περιμένεις.

8. Θέλεις να κάνεις παιδιά;
Σίγουρα σκέφτεσαι ότι είμαι τρελή αλλά πολλοί σύμβουλοι σχέσεων πιστεύουν ότι πρέπει να ρωτάμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας (όσο άβολο και αν είναι) αν σκέφτεται να κάνει παιδιά. Ειδικά αν είσαι σε μια φάση που σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις κάποιον για να κάνεις μια σοβαρή σχέση και όχι απλά για να βλέπετε μαζί σειρές. Κάνε την καρδιά σου πέτρα και κάνε την ερώτηση.Source link

avatar

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Είμαι μια μοναδική δημοσιογράφος- blogger, σκέτο πολυεργαλείο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *